Tijd voor actie!!!
Blijf op de hoogte en volg Inge
21 Oktober 2013 | Australië, Adelaide
Goed dit is dus wat ik nu steeds doe maar dit is natuurlijk niet waarvoor ik echt hier ben. Ik wil graag met de tours mee, dit begeleiden en lekker de gasten vermaken in plaats van de reservering voor ze maken aan de telefoon. In het begin hebben ze aangegeven dat ik de 1e 2/3 weken op kantoor zou moeten werken om alles te leren kennen. Hier ben ik ook erg blij mee want ik weet nu al heeeeeel veel meer dan in het begin maar vandaar dat het nu wel tijd is voor actie!! Ik ben wel al 1x met de 1-daagse tour mee geweest maar dit was gewoons als gast, ik hoefde verder niks te doen. (hierover later meer) Zoals ik in het vorige verslag al typte is mijn opdracht ook om een stadswandeling door Adelaide te ontwikkelen. Hier heb ik inmiddels een planning voor gemaakt en samen met Robin, de andere Nederlandse stagiaire, zijn we hiermee aan de slag gegaan. Volgens de planning moet deze tour in December starten en hiervan wordt ik dus de tour guide. Ik vraag me nu dus af of ik tot dan moet wachten tot het echte tour begeleiden gaat beginnen of dat ik voor die tijd ook bij andere tours mag assisteren enz. Hiervoor ga ik dus actie ondernemen en dit aangeven bij mijn stagebegeleider. Om te beginnen 1 week tour, 1 week kantoor bijvoorbeeld. Wordt vervolgd.....;-)
De tijd naast m'n stage bevat meer dan genoeg actie! Ik ben inmiddels helemaal ingeburgerd, qua taal, stad, eten, het weer, sporten en ga zo maar door. De sfeer is overal zo relaxed, alles kan en mag, je komt alle soorten mensen en culturen tegen en het maakt niet uit welke kleren je draagt of hoe je eruit ziet. Op een heerlijke avond met de ondergaande zon en vliegtuigen die vlak boven je vliegen omdat het vliegveld dichtbij ligt was ik aan het hardlopen, ik kwam meerdere hardlopers tegen, mensen die deden skaten of skateboarden, stelletjes die gezellig samen liepen, oudere mensen....dit was echt even een geniet en besef momentje, ik denk, loop ik hier, aan de andere kant van de wereld, heerlijk genieten en moeilijk te beschrijven maar het heeft er al snel voor gezorgd dat ik me thuis voel!
De 1-daagse tour die ik al mee gedaan heb was naar Barossa Valley. Dit ligt in de omgeving van Adelaide waar het flink heuvelachtig is en waar veel wijnvelden en wijngaarden te vinden zijn. Deze tour bestaat dan ook uit 4 wijnproeverijen. Niet echt iets voor mij zou je denken maar desalniettemin was het een super leuke dag. Veel verschillende soorten mensen binnen de groep, om te beginnen 2 oudjes waarvan er 1 doof was en na een paar proeverijen deed ze haar gehoorapparaat uit haha, een meid uit Engeland en een jongen uit Zwitserland en met hen kwam ik al snel in contact en met hen was ik eigenlijk de hele dag maatjes. We kochten dan ook flessen wijn om tijdens de rit naar de volgende proeverij nog wat te drinken te hebben ;-) 's Middags een heerlijke bbq lunch, inclusief kangaroo vlees en het is heeeerlijk! Soort biefstuk maar dan beter! Mooi om de omgeving van de stad te zien en gezellig om weer nieuwe mensen te ontmoeten en om de toerist uit te hangen. Met de tour guide en deze Engelse meid hebben we de volgende dag afgesproken om te gaan relaxen in het park omdat het heerlijk weer was. Zo'n dingen doe ik meestal na het werken, met mensen afspreken, sporten, boodschappen en relaxen!
In de weekenden plan ik altijd iets leuks! Zo ben ik een Zaterdag met Robin en Nahas naar Glenelg geweest. Dit is het dichtbijzijnste strand en hier ben je zo met de tram, die trouwens heel goedkoop is, ook omdat ik een studentenkaart voor openbaar vervoer geregeld heb. Dit is inmiddels 2 weken geleden en toen was het aan het strand nog een stuk frisser dan in de stad. We hebben toen wat biertjes gedronken i.p.v. aan het strand gelegen en dit wilde we 's avonds doorzetten in Adelaide zelf maar toen we hier eenmaal waren kwam ik erachter dat je overal je ID-kaart nodig hebt om binnen te komen. Dit wist ik niet dus had ik niet bij me waardoor we maar in 1 kroeg binnen kwamen omdat Nahas hier mensen kende en mij binnen kreeg. Gelukkig werd het nog gezellig maar ik voelde me wel beetje schuldig dat we nergens anders naartoe konden.
Weekend daarna zijn we naar de bierfeesten geweest! Het was bijna hetzelfde als hoe we gewend zijn. De muziek was wat anders en de halve liters waren wat duurder maar dit mocht de pret niet drukken. We waren er al tijdens happy hour en hebben uiteindelijk de tent natuurlijk gesloten! Ik heb weinig echte Duitse mensen gezien maar er waren er genoeg gekleed in de traditionele kleding, er werd gedanst en de blauw/witte kleuren waren aanwezig! Ik was blij dat ik het Oktoberfest niet helemaal hoefde te missen!!!
Robin en ik wilde de zaterdag toch nog enigszins nuttig besteden ondanks een katertje en we besloten naar Mount Lofty te gaan. Vanuit hier heb je een super uitzicht over de stad. Zeker met het mooie weer wat het toen was konden we ver kijken en was het genieten geblazen!
Dit weekend had ik ook kennis gemaakt met de 4e persoon uit het huis. Ava, Australische meid uit de outback en dus beetje een boerinnetje. Toch leuke meid, aardig en altijd in voor wat leuks. Haar vriend speelt soccer en is helemaal Adelaide United fan en toen ze op een zondag middag naar een wedstrijd van hen gingen leek het me leuk om dit mee te maken! Adelaide United tegen Perth. Ten opzichte van de Nederlandse stadions was dit maar klein maar daarom wel leuk om eens mee te maken hoe ze hier het voetbal beleven. Het is namelijk niet de nummer 1 sport van het land, hoe het in Nederland natuurlijk wel is. Adelaide had met 3-1 gewonnen maar we hadden het erg koud want het waaide hard en het werd bewolkt, voelde ff alsof ik terug in Nederland was dus na de wedstrijd geen feestje maar snel naar huis opwarmen met een theetje. Afgelopen weekend moest Adelaide tegen Melbourne, dit is schijnbaar echt een topper, soort Ajax - Psv maar hiervoor waren we te laat met kaartjes kopen helaas. Gelukkig zendde ze hier de wedstrijd wel uit op tv dus hadden we met z'n allen thuis gekeken.
Afgelopen Zaterdag lekker geshopt. Het was heerlijk weer dus weer lekker genieten om rond te lopen in de stad. Veel leuke winkels en prima te betalen, iets wat niet duur is hier, komt niet vaak voor ;-) 's Avonds lekker een avondje thuis op de bank met Robin & Nahas, eerst film gekeken en toen ouderwets Monopolie gespeeld. Erg gezellig! Jullie merken misschien dat er niet zo heel veel gestapt wordt maar dit is best wel duur dus dit geld geef ik liever uit aan andere leuke dingen en dan verspil je ook geen dag na het stappen met een kater ;-) Zondag ben ik met Stefanie, dit is een Belgische meid die ook op kantoor werkt, weer naar het strand in Glenelg gegaan. Ik ben namelijk elke Donderdag aan het beachvolleyballen in de stad en om de zoveel tijd is er een toernooi op het echte strand in Glenelg. Beachvolleyballen is heerlijk en leuk om nieuwe mensen te leren kennen! Helaas had ik voor dit toernooi nog geen partner kunnen vinden, vandaar dat ik met Stefanie ben gaan kijken en we hebben er een leuke dag van gemaakt. Het was heerlijk warm dus konden lekker op het strand liggen. De zee was super koud dus zwemmen zat er niet in. Ze zeggen ook dat het water hier koud blijft door een of andere stroming, beetje jammer! Nu het zonniger en warmer wordt heeft iedereen het er ook over dat je je goed moet insmeren hier want de zon is veel feller dan dat ik gewend ben enz! Ze waarschuwen me zo van alle kanten dat ik het dus ook maar echt doe. Je voelde het afgelopen weekend ook echt, brand gelijk als 'n dolle als je ook maar ff in de zon loopt. Stefanie vertelde ook dat veel Australiers huidkanker krijgen door de zon hier, heftig!
Op de planning staat dat ik komend weekend mee mag naar Kangaroo Island!!! Lekker weer even weg uit de stad en nieuwe dingen zien!! Wel heb ik de opdracht gekregen om een interview op te stellen en de tour guide van deze tour moet dit interview doen bij een van de gasten. Ik zal dit filmen en er uiteindelijk een filmpje van maken wat op de site komt. Dit om de bezoekers van de site te motiveren om deze tour te boeken. Dit filmpje zal mensen namelijk sneller overtuigen dan een heel verhaal op de site over het eiland. Als dit filmpje op de site staat dan stuur ik jullie de link ;-)
Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte!!!!! Leuk om hier en daar wat van jullie te horen en mochten er nog meer vragen zijn, laat maar komen, ik verwerk het weer in het volgende verhaal ;-) Ohja voor de gene die nog bezorgd of benieuwd zijn naar de bosbranden. Dit is vooral bij Sydney in de buurt. Hier hebben we er dus helemaal nog geen last van maar mensen zijn wel bezorgd. Omdat het daar nu al zo erg is en het is nog niet eens zomer!! Ik heb ook al eens verhalen gehoord dat het een paar jaar geleden zo erg was dat je een boete kreeg als je je auto aan het wassen was omdat dit water verspillen was. Hopen dat het mee gaat vallen de komende maanden!
Ik hou jullie overal van op de hoogte!!! See Ya X
Ps. het enige mindere is dat ik een klein ongelukje met hete thee heb gehad. Brandwond op m'n been en ging ontsteken dus gisteren naar de apotheek geweest en daar schrokken ze best wel van de wond. Nu dus spulletjes gekregen waarmee ik het moet verzorgen en hopen dat het daarmee over gaat.
21 Oktober 2013 - 13:10
Zotte Zeeuw:
Dollle Dinoooooo!! Altijd heerlijk om weer zo'n verhaal van je te kunnen lezen!! Genieten, want voor je het weet sta je weer in 't kikkerlandje als 'n Wally te pi pa partyen in de pi pa peddels of moet je wéér je portomonnee trekken voor 't aantal pintjes dat je verliest tijdens 't squashen.. Enjoy amiga! -
21 Oktober 2013 - 13:54
Jefke:
Leuke verhalen om te horen meid.....vooral het respect wat je weet op te brengen voor mensen met een kantoorbaan doet me veel deugd ;)......eindelijk waardering voor reeds 11 jaar 8 uur per dag achter een beeldscherm te zitten zonder een moment van concentratieverlies! Veel plezier nog Wally!!! -
22 Oktober 2013 - 20:07
Judith :
Hee Inge,
Heerlijk om je verhaal te lezen! Ik zie je die Wally al helemaal schoonmaken met
Een Stofzuiger op je rug, ha ha!
Hopelijk mag je snel met de tours mee. Zo te lezen verveel je je niet!
Geniet ervan voor je het weet is het voorbij!
Xxx Juud -
23 Oktober 2013 - 12:34
Ria:
Hoi Inge: leuk om je verslag weer te lezen.
En beterschap met die wond. -
28 Oktober 2013 - 23:56
Astrid:
Ingeee!! Wat t geweldig verslaag, t is doa heerlik leas ich al! Es we elkaar tege komme doon we zeker get pilskes (wie duur ze aug zin ;) haha) de prieze zin ids belachelijk soms. Veer zin noe nog 2 daag in cairns en hie is t supermooi!! En werm...35 grade om 9 oer smorges, good insmere dus idd! Succes mit dien tour door adelaide veurbereide en die wille veer aug zkr laupe :D vul plezeer en geniet van alles!! Xx As